Σελίδες

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού!!

«Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή» ήταν το σύνθημα της 11ης Πανελλήνιας Ημέρας του Σχολικού αθλητισμού που τιμήθηκε σε όλα τα σχολεία της χώρας μας. Για τον εορτασμό της ημέρας αυτής λοιπόν πραγματοποιήθηκαν δράσεις  με παιγνιώδεις δραστηριότητες από τον Γυμναστικό Σύλλογο   "ΣΕΡΡΕΣ 93" 

προκειμένου να αναδειχθούν τα οφέλη και η σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Με την κ Μάρθα μιλήσαμε για τα αθλήματα που γνωρίζαμε και ζωγραφίσαμε αυτό που είναι το αγαπημένο μας...

κάναμε διάφορες ασκήσεις για να ξεκινήσουμε και άρχισαν οι αγώνες...
















και τα παιχνίδια συνεχίστηκαν.....


και φυσικά για την προσπάθεια τους όλοι αξίζουν ένα βραβείο...



Κάναμε αναφορά και στους ολυμπιακούς αγώνες και το Ολυμπιακό πνεύμα που τονίζει τη σημασία της ευγενούς άμιλλας, του σεβασμού και της αριστείας στον αθλητισμό και προάγει την ειρήνη, την ενότητα και τη φιλία μεταξύ των εθνών.






Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Πρώτες μέρες στο νηπιαγωγείο μας!!

Σας καλοσωρίζουμε στο νηπιαγωγείο μας!!

Πρώτες μέρες στο νηπιαγωγείο και οι ανησυχίες των μαθητών μας πολλές! Άραγε πως θα είναι το νηπιαγωγείο;  Τι θα κάνουμε στο νηπιαγωγείο; Άραγε αισθάνονται το ίδιο και άλλοι μαθητές σε άλλα σχολεία; Ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα σχολείο δεινοσαύρων και τους μαθητές του μέσα από ένα βιβλίο που μας έφερε στο νηπιαγωγείο ο Χρήστος!!


Μέσα σ αυτά που μπορούμε να κάνουμε στο νηπιαγωγείο είναι και να ζωγραφίσουμε!! Όμως οι μικροί μαθητές λένε ότι δεν ξέρουν να ζωγραφίσουν! Το ίδιο έλεγε και η Λία , η ηρωίδα ενός βιβλίου!! 

Διαβάσαμε λοιπόν την ιστορία μιας... τελείας με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα τελείας που γιορτάζεται στις 15 Σεπτεμβρίου. 
Η τελεία, η απλή αυτή κουκίδα με τα πολλά ονόματα (τελεία, κουκίδα, βούλα, στίγμα) είναι η πρώτη αρχή για να νιώσουν τα παιδιά ότι μπορούν να αποτυπώσουν  κάτι, να δημιουργήσουν , να αισθανθούν   πως μπορούν να τα καταφέρουν, να πιστέψουν στον εαυτό τους.
Και φτιάξανε τις δικές τους μοναδικές τελείες.....


Τις πρώτες λοιπόν αυτές μέρες στο νηπιαγωγείο μας έκανε παρέα ο Τσέστερ το ρακούν
και μας είπε την ιστορία του για το πως έμαθε να μη στεναχωριέται που αφήνει την μαμά του στο σπίτι και έρχεται στο νηπιαγωγείο.

Φτιάξαμε κι εμείς τα δικά μας χεράκια και τα στολίσαμε με μια καρδούλα έτσι ώστε να θυμόμαστε με αγάπη τη μαμά μας μέχρι να επιστρέψουμε από το νηπιαγωγείο στο σπίτι μας!




Μετά από όλα αυτά που γνωρίσαμε τις πρώτες μερες με τη φαντασία μας και τα χρώματά μας δημιουργήσαμε τις πρώτες μας ζωγραφιές που μπορείτε να θαυμάσατε στο παρακάτω βίντεο.....


 

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024