Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Πρόσκληση καλοκαιρινής γιορτής!

Πρόσκληση για τους γονείς ετοίμασαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας. Ενα άσπρο περιστέρι, το σύμβολο της ειρήνης μια και η καλοκαιρινή μας παράσταση έχει θέμα την ¨'Ειρήνη " του Αριστοφάνη.
Λίγα λόγια για την υπόθεση της ιστορίας μας;

Ο Πόλεμος έχει πιάσει την Ειρήνη και την έχει κλείσει σε μια σπηλιά ενός βουνού. Τοποθέτησε, μάλιστα, μπροστά στην είσοδο της σπηλιάς, ένα μεγάλο βράχο κι έτσι η Ειρήνη δεν μπορεί να βγει και να είναι μαζί με τους ανθρώπους. Το αποτέλεσμα: ο πόλεμος είναι ο κύριος και αφέντης όλης της γης!  ΟΤρυγαίος είναι ένας αμπελουργός, που απελπισμένος από την κατάντια των αμπελιών του, αποφασίζει να πάει και να ελευθερώσει την Ειρήνη. Ετοιμάζεται για το μεγάλο ταξίδι του και ξεκινά. Φεύγει πετώντας πάνω σ' ένα τεράστιο σκαθάρι. Πηγαίνει πρώτα ψηλά στον Όλυμπο για να ζητήσει τη βοήθεια  των δώδεκα θεών. Εκεί συναντά τον θεό Ερμή που του λέει ότι οι θεοί θύμωσαν με τους ανθρώπους και δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την Ειρήνη. Ο Πόλεμος παρουσιάζεται φοβερός και τρομερός! Έχει μαζέψει μέσα σ' ένα τεράστιο γουδί όλες τις πόλεις-κράτη της Ελλάδας και τις κοπανάει με το γουδοχέρι για να τις λιώσει. Ο Τρυγαίος πρέπει να προλάβει το κακό προτού να είναι πολύ αργά  Ο Τρυγαίος καλεί  Έλληνες από διάφορες πόλεις για να ελευθερώσουν την Ειρήνη. Χάρη στη βοήθειά τους, κυρίως των γεωργών που έχουν τραβήξει τα πιο πολλά στον πόλεμο, καταφέρνουν να ελευθερώσουν την Ειρήνη
Ο Τρυγαίος επιστρέφει στην Αθήνα και εκεί  τον επισκέπτονται διάφοροι έμποροι που πουλούσαν όπλα αλλά οι πολίτες τώρα πια επιλέγουν να αγοράσουν εργαλεία για την καλλιέργεια των χωραφιών τους και όχι όπλα! Όλοι μαζί χαρούμενοι, γλεντούν τρώγοντας και τραγουδώντας.