Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Πως με βλέπουν οι φίλοι μου..........

Στα πλαίσια ενός προγράμματος με θέμα τα συναισθήματά μας που επεξεργαζόμαστε αυτό τον καιρό στο νηπιαγωγείο μας , τα παιδιά προσπαθούν να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα που βιώνουν καθημερινά, να γνωρίσουν τον εαυτό τους αλλά και να παρατηρήσουν τους συμμαθητές τους, τους φίλους τους και να εκτιμήσουν τα θετικά σημεία της προσωπικότητας αυτών που βρίσκονται γύρω τους. Στην προσπάθεια αυτή της τόνωσης της αυτοεκτίμησης των παιδιών ζητήσαμε από τα νήπια να μιλήσουν για τους συμμαθητές τους και να  εντοπίσουν στον καθένα τα θετικά του χαρακτηριστικά.
Και αρχή κάναμε με το μικρό μας Σπύρο!  Ο Σπύρος γιόρτασε τα πέμπτα του γενέθλια στο νηπιαγωγείο μας φέρνοντας κεράσματα για όλα τα παιδιά!


Μαζί με τις ευχές, τις ζωγραφιές που του χαρίσαμε, ο Σπύρος άκουσε από τους συμμαθητές του και πάρα πολλά όμορφα λόγια !
Φορέσαμε τα μαγικά μας γυαλιά, αυτά που όταν τα φοράμε βλέπουμε μόνο ωραία και ευχάριστα πράγματα.......

και είδαμε τον Σπύρο να είναι όμορφος, να φοράει ωραία ρούχα, να είναι πάντα χαμογελαστός, να είναι πολύ ευγενικός, να είναι πολύ καλός φίλος, να παίζει  ωραία με τους φίλους του! Αξίζει λοιπόν για όλα αυτά που είναι ο Σπύρος  να του δώσουμε ένα βραβείο!  και διαλέξαμε να του δώσουμε το βραβείο της ευγένειας για την ευγένεια και τους καλούς του τρόπους !


Αυτό θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με βραβεία για όλους τους μαθητές μας!