Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Ετοιμαζόμαστε για το Δημοτικό Σχολείο....

Η σχολική χρονιά τελειώνει και τα μεγάλα μας νήπια καιρός είναι να γνωρίσουν τους χώρους, τα μαθήματα και τους εκπαιδευτικούς του συστεγαζόμενου 12ου Δημοτικού Σχολείου μιας και είναι το Δημοτικό Σχολείο που θα φοιτήσουν την επόμενη χρονιά.
Ξεκινήσαμε με τον κ. Σαράντη που διδάσκει το μάθημα των Εικαστικών,  που δέχθηκε πρόθυμα να μας επισκεφθεί με ένα τμήμα της Α' τάξης και να μας δείξει μερικά από τα μυστικά της ζωγραφικής!. Έδειξε στα παιδιά πως μπορούν να σχεδιάσουν καράβια και να ταξιδέψουν μαζί  τους....
μαθήματα εικαστικών

μαθήματα εικαστικών


πίνακας ζωγραφικής
Μετά επισεφθήκαμε το ένα τμήμα της Α Τάξης με δάσκαλο τον κ. Στέργιο όπου   και παρακολουθήσαμε το μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος όπου το θέμα του μαθήματος τους ήταν τα ζώα.Τα πρωτάκια μας βοήθησαν να συμπληρώσουμε και κάποιο φύλλο εργασίας για να δούμε αν καταλάβαμε καλά αυτά που ακούσαμε....
Μαθημα Μελέτη Περιβάλλοντος

Μαθημα Μελέτη Περιβάλλοντος

φύλλο εργασίας

φύλλο εργασίας

Επόμενος σταθμός το δεύτερο τμήμα της Α. Τάξης  με δάσκαλο τον κ. Ανέστη όπου μαζί με τους μικρούς μαθητές λύσαμε προβλήματα και παίξαμε με τους αριθμούς!
Μάθημα μαθηματικών

Μάθημα μαθηματικών

Φύλλο εργασίας μαθηματικών

Φύλλο εργασίας μαθηματικών
Και συνεχίσαμε με την επίσκεψη της κυρίας Ευγενίας που μαθαίνει αγγλικά στα παιδιά της Α΄τάξης η οποία  μας έμαθε λέξεις αγγλικές και έπαιξε πολλά παιχνίδια με αυτές τις λέξεις .
Μαθήματα Αγγλικών

Μαθήματα Αγγλικών

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους εκπαιδευτικούς και τον κ. Διευθυντή του 12ου Δημοτικού Σχολείου για  την βοήθειά τους  και τη συνεργασία τους στα πλαίσια του προγράμματός μας για την ομαλή  μετάβαση  των νηπίων στο Δημοτικό Σχολείο!!