Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Ένα στοιχείο της φύσης! Η φωτιά!

Είμαστε στον τελευταίο μήνα του χειμώνα και εμείς κρυώνουμε! τι κάνουν οι άνθρωποι για να ζεσταθούν;, Τι χρησιμοποιούν; Φυσικά τη φωτιά! Μια μεγάλη ανακάλυψή για τους ανθρώπους!

Ας τη γνωρίσουμε λοιπόν!

Τι πίστευαν οι αρχαίοι άνθρωποι για τη φωτιά; Πως έφτασε στους ανθρώπους;  Σύμφωνα μ τη μυθολογία τη φωτιά την χάρισε στους ανθρώπους ο Προμηθέας!

 

στα παιδια έκανε εντύπωση η απερισκεψία του Επιμηθέα και η αγαπη για τους ανθρώπους του Προμηθέα αλλά και η φοβερή τιμωρία του...


Διαβάσαμε μια ιστορία για τρεις μικρες φλόγες. Η καθε μια φλογίτσα  ταξίδεψε και σε διαφορετικό μέρος. Η μια φλόγα έφτασε σε μια στάνη όπου ένας βοσκός ζέστανε κοντά στη φωτιά τα νεογέννητα αρνάκια του για να μην πεθάνουν από το κρύο. Η μικρή φλογίτσα μας μπλέχτηκε μέσα στη φωτιά του τσοπάνη και αισθάνθηκε πολύ χαρούμενη που πρόσφερε τόση ζεστασιά στα αρνάκια που την είχαν ανάγκη! 
Η δεύτερη μας φλόγα ταξίδεψέ και έφτασε στο τζάκι ενος σπιτιού όπου είχαν μια μεγάλη γιορτή. Η φλογίτσα ας μπλέχτηκε στη φωτιά του τζακιού και ηταν πολυ ευχαριστημένη που πρόσφερε τη ζεστασιά της στους ανθρώπους που εκείνο το βράδυ γιόρταζαν!
 Άραγε που πήγε η τρίτη μας φλόγα; σε ποια μεγάλη ή μικρή φωτιά μπλέχτηκε; τα νήπια μας έδωσαν πολλές διαφορετικές απαντήσεις και το ταξίδι της τρίτης μας φλόγας το αποτύπωσαν στις ζωγραφιές τους!

Όμως η φωτιά δεν είναι πάντα χρήσιμη στους ανθρώπους αλλά μερικέ φορές μπορεί να γίνει και πολυ επικίνδυνη! Τα νήπια ξεχώρισαν πότε η φωτιά μπορεί να γίνει επικίνδυνη και πότε κάνει εύκολη τη ζωή των ανθρώπων...


Είδαμε κι ένα βίντεο σχετικό με την πρόληψη πυρκαγιάς στο δάσος...