Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Καλή σχολική χρονιά μέσα από το καινούργιο μας νηπιαγωγείο!!

 Το 5ο Νηπιαγωγείο Σερρών είναι ένα διθέσιο Νηπιαγωγείο που στεγάζεται μέσα στο κτίριο του 12ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών. Το κτίριο είναι ένα από τα παλαιότερα Δημοτικά σχολεία της πόλης των Σερρών. Φέτος είχαμε τη χαρά  να δούμε το κτίριο του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου να αλλάζει όψη και εξωτερικά αλλά και εσωτερικά!.
Στη διάρκεια του καλοκαιρού ξεκίνησε η ανακατασκευή του κτιριακού μας συγκροτήματος και με γρήγορους ρυθμούς  προσπαθήσαν  όλοι να κάνουν  τα αδύνατα έτσι ώστε με το  το άνοιγμα των σχολείων να παραδώσουν  στα παιδιά  ένα ολοκαίνουργιο κτίριο με όλες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου σχολείου. !  
Μέχρις στιγμής τοποθετήθηκε εξωτερική θερμομόνωση,  αντικαταστάθηκαν  όλα τα κουφώματα του νηπιαγωγείου εξωτερικά και εσωτερικά, βάφτηκε εσωτερικά και οι εργασίες θα συνεχιστούν και κατά τη  διάρκεια της χρονιάς με την αντικατάσταση λαμπτήρων και καλοριφέρ. 
Την φετινή χρονιά το 5ο Νηπιαγωγειο Σερρών θα λειτουργήσει και με Ολοήμερο Προαιρετικό Πρόγραμμα για πρώτη φορά.  Ως εκ τουτου απαραίτητος  εξοπλισμός για  να μπορέσει να λειτουργήσει. ήταν η αγορά  ψυγείου , κουζίνας  στρωματάκια για την ξεκούραση των παιδιών και η δημιουργία πάγκου κουζίνας. 
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να τονίσουμε την συμβολή του Δήμου Σερρών στην άμεση ανταπόκριση του αιτήματος  μας για τη δημιουργία του Ολοημέρου Τμήματός  και να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Σιαμάγκα Δημήτρη όπου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού  έκανε όλες απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να λειτουργήσει το Ολοήμερο Τμήμα μας από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς.  
Μερικές φωτογραφίες θα μας δείξουν την εξέλιξη και το αποτέλεσμα των εργασιών













Μετά τις παρεμβάσεις...











Και μέσα από το καινούργιο μας σχολείο συνεχίζουμε λοιπόν, ενεργά, δημιουργικά και δυναμικά!