Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Ταΐστρες για τα πουλιά!!

 Με πολλή χαρά δεχθήκαμε σήμερα στο νηπιαγωγείο μας την επίσκεψη της κ, Αγγελικής μητέρα μαθητή μας, και της κ. Χρυσάνθης  από τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης για να μας βοηθήσουν να φτιάξουμε ταΐστρες για όλα τα πουλάκια που θα μείνουν το χειμώνα στην περιοχή μας έτσι ώστε να τα φροντίσουμε να έχουν τροφή για να μπορέσουν να επιβιώσουν!!! Σ αυτή τη προσπάθεια είχαν βοηθό έναν μικρό κοκκινολαίμη που μέσα από ένα μικρό βιντεάκι μας έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το τι τρώνε τα πουλάκια, πως θα φτιάξουμε ταΐστρες πουλιών, τι υλικά θα χρειαστούμε...και μας έδειξαν τη διαδικασία για να μπορέσουμε να φτιάξουμε ταΐστρες με άδεια χάρτινα κουτιά από γάλα. 
Πρώτα πρώτα ζωγραφίσαμε σε χρωματιστά χαρτιά τις καλύτερες ιδέες μας....


μετά τις κολλήσαμε στα χάρτινα κουτιά και οι κυρίες μας έκοψαν τις πορτούλες....


βάλαμε ξυλάκι από σουβλάκι για να στέκεται το πουλάκι, σπάγκο για να τα κρεμάσουμε και έτοιμες οι ταΐστρες μας!!θα τις πάρουμε σπίτι μας και θα φροντίζουμε να είναι πάντα γεμάτες  με σποράκια!!

Ευχαριστούμε πολύ τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης για αυτή την όμορφη πρωτοβουλία, την κ Αγγελική και την κ Χρυσάνθη για όλες αυτές τις πληροφορίες που μας έδωσαν και μας ευαισθητοποίησαν και ακόμη για την πολύτιμη βοήθεια τους στην κατασκευή τους! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας την άνοιξη για να κατασκευάσουμε και φωλιές για τα πουλιά!!