Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Οι φίλοι μας τα ζώα!!

 Στις 4 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1931 σ' ένα συνέδριο για το περιβάλλον στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. 

To 1978 υπογράφηκε στο Παρίσι η Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων. Η Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων περιλαμβάνει 14 άρθρα τα οποία κατοχυρώνουν τα δικαιώματα των ζώων ως προς το σεβασμό του ανθρώπου στη ζωή και το θάνατό τους, τη φυσική αναπαραγωγή τους, τη φροντίδα τους, τις σωστές συνθήκες διαβίωσής τους, την προστασία τους, τη μη κακοποίηση ή θανάτωσή τους και τη μη εκμετάλλευσή τους για κερδοσκοπικούς ή πειραματικούς λόγους.

Τα νηπια μας μιλησαν για τα αγαπημένα τους ζωάκια, πως τα προσέχουν, τι χρειαζονται και προβληματίστηκαν ακούγοντας την ιστορία του "Ξούτ"....
 κατασκευάσαμε ένα αγαπημένο ζωακι μας...
Κόψαμε διάφορα ζωάκια από παλιά περιοδικά και παραμύθια, διάλεξε κάθε παιδί οποιο ζωάκι του άρεσε , το κόλλησε σε χαρτί και συμπλήρωσε την εικόνα με ότι νόμιζε οτι ταίριαζε σε αυτό!!