Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Θέλουμε...ειρήνη!

Τα γεγονότα του '40 έγιναν η αφορμή να μιλήσουμε όχι μόνο για τον πόλεμο αλλά και την ειρήνη. Διαβάσαμε ''Το κανόνι της Ειρήνης'', μια ιστορία από το βιβλίο της Φρόσως Χατόγλου ''Καλημέρα Ειρήνη''. όπου ένα εργαλείο του πολέμου , το φοβερό και τρομαχτικό κανόνι, που απειλούσε όλους να τους σκοτώσει, αποφάσισε τελικά να αλλάξει τη ζωή του και να ζήσει ειρηνικά με τη βοήθεια μιας θαρραλέας μαργαρίτας που είχε φυτρώσει ξαφνικά επάνω του και με την οποία έγιναν φίλοι τελικά.
Τα παιδιά ζωγράφισαν το δικό τους ''κανόνι της ειρήνης'', μέσα από το οποίο πετάγονται καραμέλες, μπαλόνια,ουράνιο τόξο, καρδούλες, λουλούδια, πυροτεχνήματα και τόσα άλλα ωραία πράγματα ανάλογα με τις επιθυμίες του καθενός.


Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με την ειρήνη και τα παιδιά εξέφρασαν τις ιδέες και τις απόψεις τους στο ερώτημα:''Τι σημαίνει ειρήνη και τι μπορούμε να κάνουμε όταν την έχουμε;''
Οι απαντήσεις έπεσαν... βροχή και οι ιδέες μας γράφτηκαν πάνω σε περιστέρια, το σύμβολο της ειρήνης, για να πετάξουν και να μεταδώσουν παντού, τα δικά μας μηνύματα ειρήνης!