Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ήλιος και γη!

Ο λαμπερός ήλιος των τελευταίων ημερών μας έδωσε την αφορμή να ξεκινήσουμε το σχέδιο εργασίας  μας, με θέμα τους πλανήτες και το ηλιακό μας σύστημα που θα πραγματοποιηθεί στο νηπιαγωγείο μας στους προσεχείς μήνες. Τα ερωτήματα πολλά σχετικά με τον ήλιο και οι απαντήσεις των παιδιών ακόμα πιο πολλές και διαφορετικές! Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε να γνωρίσουμε τον αστέρα Ήλιο μέσα από ένα βίντεο που υπάρχει στο διαδίκτυο και μας τον παρουσιάζει.
 


Όμως  δεν υπάρχει μόνο ο Ήλιος στο ηλιακό μας σύστημα. Υπάρχει και η Γη μας. Για να τη δούμε και να tη γνωρίσουμε καλύτερα χρησιμοποιήσαμε τον υπολογιστή μας και το πρόγραμμα Google Earth. Είδαμε λοιπόν τη Γη, παρατηρήσαμε το σχήμα της, βρήκαμε πάνω της την Ελλάδα, τις Σέρρες, το Νηπιαγωγείο μας! Παρατηρήσαμε πού υπάρχουν βουνά και πού είναι η θάλασσα, σε ποιά μέρη της γης είναι μέρα και σε ποιά νύχτα.
Η θέση του νηπιαγωγείου μας.

Όμως η γη δεν είναι ακίνητη όπως ο Ήλιος! Και είδαμε ότι γυρίζει και γυρίζει και δεν σταματά ποτέ!Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τον ήλιο και τις εκρήξεις φωτιάς του και τον ζωγράφισαν με την τεχνική της μονοτυπίας
Ζωγράφισαν με τέμπερες πάνω σε ενα δίσκο και με μπατονέτα έκαναν τα σχέδια τους

έβαλαν επάνω του ένα λευκό χαρτί....
και αποτύπωσαν το σχέδιό τους!