Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Η Κίκο και το χέρι!

Το παραμύθι αυτό έχει συνταχθεί υπό την εποπτεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (3-5 ετών) και αποτελεί μέρος της εκστρατείας ενημέρωσης του Συμβουλίου ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.
Ο Κανόνας των εσωρούχων μας λέει ότι κανείς δεν μπορεί να αγγίξει ή να χαϊδέψει το παιδί στα σημεία του σώματός του, που συνήθως καλύπτονται από τα εσώρουχά τους. Και ούτε τα παιδιά επιτρέπεται να αγγίξουν το σώμα άλλων σε αυτά τα σημεία. Είναι ένα απλό μήνυμα για να εξηγήσουμε στα παιδιά μας, ποια είναι τα σημεία του σώματος που δεν πρέπει να τα αγγίζουν οι άλλοι, πώς πρέπει να αντιδράσουν το παιδιά και πού να στραφούν για βοήθεια.
Το παραμύθι αυτό δόθηκε στα παιδιά του 5ου Νηπιαγωγείου  έτσι ώστε μαζί με τον κανόνα της καλημέρας, του ευχαριστώ, τον κανόνα της ησυχίας, τον κανόνα των κακών λέξεων και όλων όσων πασχίζουμε να τους μάθουμε καθημερινά, να διδαχθούν και τον κανόνα των εσωρούχων.Ίσως μια μέρα τα προστατεύσει από κάτι που θα τους άλλαζε τη ζωή.
Το βιβλίο
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δειτε εδώ
Πατήστε εδώ

και εδώ.....