Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Διατροφική πυραμίδα!

To πρόγραμμα"  Τρώω σωστά ...είμαι υγιής!" συνεχίζεται και τα παιδιά γνώρισαν την πυραμίδα της υγιεινής διατροφής που μας δείχνει τις αρχές μιας ισορροπημένης διατροφής. Παρατήρησαν την κατάταξη των ομάδων τροφίμων πάνω σ' αυτή και συζητήσαμε τους λόγους για τους οποίους είναι έτσι κατανεμημένα. Διαπιστώσαμε ότι κάποιες τροφές πρέπει να τις τρώμε καθημερινά, άλλες λίγες φορές την εβδομάδα κι άλλες λίγες φορές το μήνα.
Φτιάξαμε κι εμείς τις δικές μας διατροφικές πυραμίδες...
ομαδικά...


και ατομικά...



Ευκαιρία να θυμηθούμε λίγα φρούτα και λαχανικά...και να τα προσθέσουμε...

Με χαρά δεχτήκαμε σήμερα την επίσκεψη της κυρίας Ραϊμόντα μητέρα μαθήτριάς μας, η οποία είναι γιατρός και προθυμοποιήθηκε να μας μιλήσει για τα μυστικά της καλής υγείας, η οποία είναι ένας συνδιασμός υγιεινής διατροφής, σωματικής άσκησης και καλού ύπνου. Την ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που διέθεσε για μας και μας βοήθησε να συμπληρώσουμε τις γνώσεις μας.


Όλα όσα έμαθαν τα παιδιά τα συγκεντρώσαμε σε ένα φυλλάδιο το οποίο πήραν στο σπίτι για να ενημερώσουν και τους γονείς τους σχετικά έτσι ώστε αυτό να αποτελέσει αφορμή για προβληματισμό, συζήτηση και απόκτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών