Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Το ποντικάκι που ήθελε ν' αγγίξει ένα αστεράκι!


Το παραμύθι του Ε. Τριβιζά ''Το ποντικάκι που ήθελε ν' αγγίξει ένα αστεράκι!'' .... θα είναι το θέμα της χριστουγεννιάτικης θεατρικής παράστασης του νηπιαγωγείου μας.
Είναι μια υπέροχη ιστορία όπου ο ποντικούλης Τρωκτικούλης, που ονειρεύεται να αγγίξει ένα αστέρι και σκαρφαλώνει άκοπα ως την κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου, αποφεύγοντας τους πειρασμούς ή τις προτάσεις από τα στολίδια που προσπαθούν να τον παρασύρουν για να παρατήσει τον στόχο του, τάζοντάς του δόξα και δύναμη, πλούτη ή οικογένεια και θαλπωρή, είναι μια θαυμάσια αλληγορία για το μακρύ ταξίδι της ζωής, τους στόχους, τις προσπάθειες, τα παράλογα, τρελά όνειρα που κυνηγάμε ξύπνιοι ή κοιμισμένοι. Που ξέρεις; αν αγγίξεις μια φορά ένα αστεράκι, μπορεί κάποτε να τα αγγίξεις όλα.
Αφού διαβάσαμε το παραμύθι, προσπαθήσαμε να το επεκτείνουμε. Τα παιδιά έδωσαν τις δικές τους ιδέες για το ποια στολίδια του δέντρου θα ήθελαν να συναντήσει το ποντικάκι και ποιες δελεαστικές προτάσεις θα του έκαναν έτσι ώστε να εγκαταλείψει το στόχο του.
Στο παρακάτω βίντεο είναι αποτυπωμένες όλες οι προτάσεις των νηπίων μας..



Φτιάξαμε και το παρακάτω φύλλο εργασίας όπου πρέπει να τοποθετήσουν τα στολίδια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο με τη σειρά που εμφανίζονται στο παραμύθι και να σχηματίσουν τη διαδρομή που κάνει το ποντικάκι μεχρι να φτάσει το αστεράκι

και η αγαπημένη ιστορία σε κινούμενα σχέδια...