Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Πρόγραμμα e-twinning: Γνωρίζουμε ένα νηπιαγωγείο από τους συνεργάτες μας!

Τα προγράμματα e-twinning είναι συνεργατικά προγράμματα μεταξύ νηπιαγωγείων της Ελλάδας αλλά ΄και της Ευρώπης  με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.  Στο δικό μας φετινό πρόγραμμα  όπου συμμετέχουν 15 νηπιαγωγεία από την Ελλάδα και την Κύπρο ήρθε η ώρα να γνωριστούμε με ένα νηπιαγωγείο όπου συμμετέχει στο πρόγραμμά μας , το Νηπιαγωγείο Φερμών Ιεράπετρας Κρήτης.
Ειδαμε στους χάρτες της google που βρίσκονται τα Φέρμα και αναρωτηθηκαμε πως μπορούμε να πάμε και πόσο χρόνο θα χρειαστούμε. Μετρώντας την απόσταση με τη χρήση του χάρτη είδαμε ότι θα χρειαζόταν αυτοκίνητο και καράβι για να φτάσουμε και ο χρόνος θα ήταν περίπου 16 ώρες!!

Αν και η απόσταση είναι πολύ μεγάλη εν τούτοις βρήκαμε ένα τρόπο να τους γνωρίσουμε!
Τους στείλαμε ένα βίντεο όπου δείχνουμε το νηπιαγωγείο και την πόλη μας...


και αυτοί αντίστοιχα το δικό τους...

Όμως μπορούμε να τους δούμε και μέσω υπολογιστή! χρησιμοποιώντας το skype ήρθαμε λίγο πιο κοντά τους! Συνδεθήκαμε. μας είδαν στη οθόνη τους , γνωρίσαμε την κυρια τους, την κ. Κατερίνα τους είπαμε τα ονόματά μας και ακούσαμε τα δικά τους....Μας τραγούδησαν και επειδή αυτόν τον μήνα οι κοινές δραστηριότητες των συμμετεχόντων νηπιαγωγείων αφορούσαν το σώμα, τον εαυτό μας, την αποδοχή του εαυτού μας, τους δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε με το σώμα μας και αντίστοιχα και τα παιδιά του νηπιαγωγείου Φερμών
Τους χαιρετήσαμε με ευχές για Καλά Χριστούγεννα μιας και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και υποσχεθήκαμε να τα ξαναπούμε!!