Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Δίας-Ήρα και το γράμμα Δ,δ

Τον θεό Δία καιν τη θεά Ήρα γνώρισαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μέσα από διάφορα βιβλία που έφεραν τα ίδια στο Νηπιαγωγείο μας και μέσα από μια παρουσίαση εικόνων για τον κάθε θεό.



Ασχοληθήκαμε και με το γράμμα Δ,δόπου τα παιδιά βρήκαν πολλές λέξεις που να αρχίζουν από Δ,δ και με τις οποίες έφτιαξαν τη δική τους ιστορία!
( Μια ιστορία που έφτιαξαν τα νήπια με λέξεις που αρχίζουν από Δ,δ)

Δαμιανός ο δημοσιογράφος

Ο Δαμιανός ο δημοσιογράφος δούλευε στην εφημερίδα, ‘ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ’. Μια μέρα που ήταν Δευτέρα δέκα Δεκεμβρίου 2013 πήγε στο Δημαρχείο, να βρει τον Δήμαρχο για να του πάρει μια συνέντευξη. Εκείνη την ώρα  ο Δήμαρχος ο  κύριος Δημητρόπουλος ήταν στο δημοτικό συμβούλιο. Κάθισε και περίμενε έξω από την πόρτα, αρκετή ώρα και δίψασε πολύ. Παρήγγειλε να πιει δυο ποτήρια χυμό δαμάσκηνο. Μετά χτύπησε δυνατά  με τα δάχτυλά του την πόρτα και μπήκε μέσα. Κάθισε και άκουσε αυτά που συζητούσαν για τα προβλήματα της πόλης:
 - Κάποιοι έκοψαν τα δέντρα από το διπλανό δάσος
- Η ΔΕΗ έχει διακοπή ρεύματος
- Ξέβαψαν οι διαβάσεις στους δρόμους
- Μερικοί δρόμοι κόπηκαν στα δυο από τις βροχές
Αφού τα άκουσε όλα αυτά τους έκανε διάφορες  ερωτήσεις και του απάντησαν. Ύστερα πήγε στην δουλειά του και τα έγραψε όλα στην εφημερίδα για να τα διαβάσει ο κόσμος!!!