Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αφροδίτη και το μήλο της Έριδος!

Την θεά Αφροδίτη μέσα από το μύθο 'Το μήλο της Έριδος" γνώρισαν τα παιδιά του 5ου Νηπιαγωγείου
O γάμος του Πηλέα και της Θέτιδας έγινε στις κορυφές του Πηλίου. Στο γάμο αυτό ήταν προσκεκλημένοι όλοι οι Θεοί του Ολύμπου, εκτός από την θεά της φιλονικίας, την Έριδα. Εκείνη προσβεβλημένη άφησε το περίφημο μήλο της Έριδος το οποίο έγραφε πάνω του «για την πιο όμορφη».
Το χρυσό μήλο σταμάτησε ανάμεσα στην Ήρα, την Αφροδίτη και την Αθηνά οι οποίες διαφώνησαν για ποια από τις τρεις προορίζεται. Ο Δίας προτείνει στις Θεές να οδηγηθούν στο όρος Ίδη, όπου ο Πάρις, πρίγκιπας της Τροίας θα επέλεγε την ομορφότερη. Για να επηρεάσουν την κρίση του οι Θεές προτείνουν στον Πάρι δελεαστικά δώρα. Η Ήρα του υπόσχεται πλούτη και εξουσία, η Αθηνά σοφία, ομορφιά και νίκες στις μάχες, ενώ η Αφροδίτη να κάνει δική του την ομορφότερη από τις θνητές. Ο Πάρις χαρίζει το μήλο στην Αφροδίτη, κι εκείνη τον βοηθά να κατακτήσει την καρδιά της Ελένης, συζύγου του βασιλιά της Σπάρτης Μενέλαου. Η απαγωγή της ήταν η αφορμή για τον Τρωικό Πόλεμο.
Ο μύθος ενθουσίασε τα παιδιά, τα οποία τον δραματοποίησαν , παρακολούθησαν ένα σχετικό βίντεο και στο τέλος ζωγράφισαν ότι τους έκανε εντύπωση!