Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Η Αθηνά και η αράχνη!

Την θεά Αθηνά γνώρισαν τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας, τις αρετές και τα χαρίσματά της
Η θεά Αθηνά, η θεά της σοφίας και της νόησης, χάρισε στους ανθρώπους την γνώση της υφαντικής τέχνης.Κάποια υφάντρια όμως, είχε τόσο μεγάλη επιδεξιότητα και ικανότητα στην υφαντική, που το όνομα της είχε γίνει γνωστό, στα πέρατα της οικουμένης.Το όνομα της υφάντριας, ήταν Αράχνη.
Όλη αυτή η φήμη που είχε αποκτήσει και η αποδοχή της από ανθρώπους και θεούς ακόμη, έγιναν αιτία, να γίνει υπερόπτης η Αράχνη και συνέχεια υπερηφανευόταν, ότι γνώριζε την τέχνη της υφαντικής, καλύτερα και από την ίδια τη θεά Αθηνά που την χάρισε και την δίδαξε, στους ανθρώπους. Συχνά καλούσε τη θεά να έρθει και να συναγωνιστεί μαζί της στην υφαντική.Η θεά βλέποντας την υπεροψία της Αράχνης,αποφάσισε για να την τιμωρήσει, να συναγωνιστεί μαζί της.
 Το υφαντό της Αράχνης  αποδείχτηκε ότι ήταν ωραιότερο από της Αθηνάς. Τότε αυτή θύμωσε και της έσχισε το υφαντό της, καταστρέφοντας κάθε σκηνή που απεικόνιζε και την μεταμόρφωσε σε ένα μικρό ζωΰφιο, την αράχνη, και την καταράστηκε να υφαίνει σε όλη της τη ζωή στο σκοτάδι και κανείς άνθρωπος να μη θαυμάζει τα υφαντά της!