Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Άσκηση σεισμού!

Άσκηση σεισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα στο 5ο Νηπιαγωγείο Σερρών.
 Οι μικροί μαθητές  τις προηγούμενες μέρες ενημερώθηκαν για το τί είναι ο σεισμός και ποια μέτρα προστασίας πρέπει να λάβουμε πριν από το σεισμό, τι κάνουμε κατά την διάρκεια του σεισμού είτε είμαστε στην τάξη, στο σπίτι ή στο δρόμο και τι θα κάνουμε μετά από το σεισμό μέσα από εικόνες, αφίσες του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας {ΟΑΣΠ) και  παιχνίδια που υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΠ .Σήμερα λοιπόν έκαναν πράξη αυτά που τις προηγούμενες μέρες είχαν μάθει! Μόλις άκουσαν τη λέξη "Σεισμός" μπήκαν κάτω από τα τραπεζάκια του Νηπιαγωγείου και όταν δόθηκε το σύνθημα ότι ο σεισμός τελείωσε μπήκαν όλοι σε μια γραμμή για να βγούμε ασφαλείς από το Νηπιαγωγείο μας.



Επίσης  το κάθε παιδί  ζωγράφισε τον εαυτό του σε χαρτονάκι  και όλες μαζί οι ζωγραφιές μπήκαν στη σειρά  στον τοίχο της κάθε τάξης, ώστε να ξέρει το κάθε παιδί ανά πάσα στιγμή ποια είναι η θέση του στη γραμμή που κάνουμε για να βγούμε από τις τάξεις μας.
Στο τέλος δόθηκε φύλλο εργασίας όπου καλούνται τα παιδιά να βάλουν στη σωστή σειρά τις εικόνες και να  μιλήσουν για αυτές!
Επίσης πληροφορίες για το σεισμό και διάφορα παιχνίδια για τα παιδιά μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΠ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!!