Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Η κούκλα που ήθελε να αποκτήσει ένα μωρό!

"Η κούκλα που ήθελε να αποκτήσει ένα μωρό" ένα ρώσσικο παραμύθι του Ντιμίτερ Ινκιόφ επεξεργαστήκαμε αυτές τις μέρες στο Νηπιαγωγείο μας. Είναι η ιστορία ενός μαραγκού που η αγαπημένη του κούκλα του ζητάει να της φτιάξει ένα μωρό. Μόλις πραγματοποιείται η ευχή της, η νέα κούκλα - κόρη ζητάει και εκείνη ένα δικό της μωρό. Το μοτίβο επαναλαμβάνεται, μέχρι που ο μάστορας φτάνει να κατασκευάσει ένα ολόκληρο σετ από ματριόσκες, κούκλες δηλαδή που μπαίνουν η μία μέσα στην άλλη..

Μέσα από αυτο το παραμύθι  μας δόθηκε η αφορμή να ασχοληθούμε με πολλά μαθηματικά. Τα παιδιά μέτρησαν, σειροθέτησαν τις κούκλες που φέραμε στη τάξη, από τη μεγαλύτερη στη μικρότερη και αντίστροφα, από την ψηλότερη στη χαμηλότερη κούκλα, μιλήσαμε για το μισό και το ολόκληρο,παρατηρήσαμε τα χρώματά τους,ζωγραφίσαμε τις δικές μας κούκλες. Σε φύλλο εργασίας κόψανε και βάλανε τις κούκλες στη σειρά από τη μεγαλύτερη στη μικρότερη.

Κι ένα μικρό βιντεάκι με τις ρώσικες κούκλεςΚαι μετά από τόση κούραση ένα γλυκό κερασμένο από τη Νάντυ και τη μαμά της τις οποίες και ευχαριστούμε πολύ!!!