Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Η παπουτσωμένη πασχαλίτσα!( Το γράμμα Π,π)



Ιστορία που έφτιαξαν τα παιδιά με το γράμμα Π,π
Η παπουτσωμένη πασχαλίτσα

Έναν καιρό και μια φορά, μπορεί τώρα ή παλιά, ήταν μια Πασχαλίτσα η Παναγιώτα που φορούσε κάτι μεγάλα παπούτσια ,ένα πράσινο και ένα πορτοκαλί και την φώναζαν παπουτσωμένη.
Κάθε μέρα πήγαινε σ’ ένα πάρκο που είχε μέσα πολλά λουλούδια και μια παιδική χαρά που έπαιζαν πολλά παιδιά. Εκεί συναντούσε  τις φίλες της, τις άλλες πασχαλίτσες, την Πιπιίτσα, την Περσεφόνη, την Πουλχερία, την Πηνελόπη και την Πόπη. Όλες μαζί περπατούσαν και πετούσαν  ελευθερα ανάμεσα στις παπαρούνες, στις πετούνιες και στα πράσινα χόρτα και καθόταν πάνω στα πέταλα των λουλουδιών. Μια μέρα Πέμπτη που ήταν Πάσχα, τη συνάντησε μια πεταλούδα και τη ρώτησε:
« Πού τα βρήκες αυτά τα πανέμορφα παπούτσια;»
-         Μου τα έφτιαξε ο πελαργός ο παπουτσής ο Παύλος που έχει το μαγαζί του πίσω από την πλατεία και πέρα από το περίπτερο στη Παύλου Μελά 5.
Κουράστηκε όμως να περπατάει με τα πολύχρωμα παπούτσια της , πόνεσαν τα πόδια της και πήγε σπίτι της να ξεκουραστεί. Έβγαλε πρώτα το πορτοκαλί παπούτσι και μετά το πράσινο.
-Αχ Παναγίτσα μου!!! Τα πόδια μου πονάνε! Είπε και ξάπλωσε να ξεκουραστεί. Πήρε το αφράτο πουπουλένιο της πάπλωμα και σκεπάστηκε που είχε πάνω του πέντε σχέδια με πουλιά, παπαγάλους, παγώνια, περιστέρια, παπάκια, και πεταλούδες. Και κοιμήθηκε πολύ μέχρι το πρωί.