Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Παιχνίδια πολλά!

Οι πρώτες μέρες στο Νηπιαγωγείο αποτελούν μέρες προσαρμογής για τα παιδιά και είναι αφιερωμένες σε κάποιες δραστηριότητες και παιχνίδια που θα βοηθήσουν τα νήπια να ξεπεράσουν το άγχος των πρώτων ημερών στο σχολείο και να ενταχθούν ομαλά στο νέο τους περιβάλλον. Έτσι λοιπόν παίξαμε:
-Παιχνίδια γνωριμίας και συνεργασίας, ώστε τα παιδιά να παρουσιάσουν τον εαυτό τους και να γνωριστούν με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, αλλά και να μάθουν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.
-Παιχνίδια γνωριμίας με το χώρο μέσα στην τάξη αλλά και έξω στην αυλή,για να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να εξερευνήσουν το χώρο του νηπιαγωγείου ώστε να μπορούν να κινούνται με άνεση μέσα σ' αυτόν.
Ένα τέτοιο παιχνίδι παίξαμε σήμερα τον ''Κρυμμένο θησαυρό των γωνιών" όπου τα παιδιά ψάχνουν να βρούν τις "γωνιές" της τάξης. Τους δώσαμε καρτελάκια που απεικονίζουν δραστηριότητες από τις διάφορες "γωνιές" της τάξης για να τις εντοπίσουν και να τις κατονομάσουν.Το παίξαμε και με διάφορες παραλλαγές (με τη βοήθεια γρίφων και παντομίμας) έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουν καλύτερα το χώρο και τη χρήση του.