Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

"Καλωσήρθες κυρία Γιολάντα"

Με αυτό το πανό υποδεχθήκαμε σήμερα στο νηπιαγωγείο μας μια αγαπημένη συγγραφέα των παιδιών την κυρία  Γιολάντα  Τσορώνη -Γεωργιάδη
Η είδηση ότι η κυρία Γιολάντα θα επισκεφθεί το νηπιαγωγείο μας ήταν γνωστή στα παιδιά αρκετό καιρό πριν. Τα παιδιά λοιπόν ετοιμάστηκαν για αυτή την επίσκεψη. Βρήκαν βιβλία της, στις βιβλιοθήκες των σπιτιών τους, επισκέφθηκαν βιβλιοπωλεία και αγόρασαν βιβλία της, τα διαβάσαμε στην τάξη, τα παίξαμε, δημιουργήσαμε  καινούργια ιστορία με  μερικούς αγαπημένους ήρωες των ιστοριών της, φανταστήκαμε πώς να είναι και τη ζωγραφίσαμε, ετοιμάσαμε ένα μπρελόκ για εκείνη με το αρχικό γράμμα του ονοματός της!


Και η μέρα που θα ερχόταν η κυρία Γιολάντα - όπως την αποκαλούν τα παιδιά τόσο καιρό που μιλάμε για αυτή- έφτασε!  Η κυρία Γιολάντα εμφανίστηκε στο νηπιαγωγείο μας φορώντας το πιο λαμπερό και όμορφο χαμόγελό της και δεν το έβγαλε από το πρόσωπό της καμιά στιγμή ! Ίσα ίσα  έδειξε και σε μας τον τρόπο κάνοντας παιχνίδια και δραστηριότητες με τα παιδιά μέσα από το βιβλίο της "Φόρα το χαμόγελό σου"
Και φυσκά και η κυρία Γιολάντα δεν ήρθε με άδεια χέρια! Προσέφερε βιβλία της στη βιβλιοθήκη μας, υπέγραψε τα βιβλία των παιδιών με τις πιο θερμές της ευχές, μας έμαθε τη συνταγή της φιλίας! 



Μετά από τις σχεδόν δύο ώρες που περάσαμε μαζί της ένα είναι σίγουρο! Το λαμπερό της χαμόγελο, η ζωντάνια της,  η αγάπη της για τα παιδιά, τα μηνύματα μέσα από το βιβλίο της μεταφέρθηκαν στην τάξη μας και ελπίζουμε να μείνουν στις καρδιές μας για πολύ καιρό ακόμη θυμίζοντας μας τις πολύ όμορφες στιγμές που περάσαμε μαζί της!
Ευχαριστούμε πολύ κυρία Γιολάντα μας!!!!