Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

''Πινόκιο''...! θεατρική παράσταση

Σήμερα είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών "Πινόκιο". Το παραμύθι του Πινόκιο γράφτηκε το 1883 από τον Ιταλό Κάρλο Κολόντι και η μοίρα του ήταν να γίνει κλασικό στη διεθνή λογοτεχνία, αλλά και στο θέατρο.
Όλα τα παιδιά έχουν ακούσει πως με τα ψέματα μεγαλώνει η μύτη μας, όπως του Πινόκιο, ή πως με την ανυπακοή αποκτούμε αυτιά γαϊδάρου, όμως το πιο ουσιαστικό γεγονός στην ιστορία του Πινόκιο, είναι πως ένας ξυλουργός δημιουργεί από την τέχνη του ένα ξύλινο αγόρι. Ένα ξύλινο αγόρι που θα αποκτήσει ανθρώπινη ζωή, ανθρώπινη συμπεριφορά και κυρίως ανθρώπινη συνείδηση.
 Κι εδώ είναι το πιο σημαντικό μήνυμα του παραμυθιού του Πινόκιο. Η απόκτηση της συνείδησης και οι επιλογές του κάθε νέου παιδιού, του κάθε νέου ανθρώπου όταν βρεθεί να διαλέξει ανάμεσα στο σωστό και το λάθος.
Η περιπέτεια στο να διαλέξει ανάμεσα στο σωστό και το λάθος, ακονίζοντας τη συνείδησή του, είναι που έκανε τον Πινόκιο, ήρωα για όλες τις εποχές, ήρωα για όσο γεννιούνται και μεγαλώνουν στον κόσμο παιδιά.
Έτοιμοι...
 Η παράσταση αρχίζει....