Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Το δώρο της παπλωματούς!

Μέσα στα πλαίσια της θεματικής ενότητας με θέμα τα παραμύθια όπου επεξεργαζόμαστε στο νηπιαγωγείο μας ασχοληθήκαμε με το παραμύθι "Το δώρο της παπλωματούς" που είχε την ευχαρίστηση να μας το φέρει στο νηπιαγωγείο μας η Θεοφίλη.

Είναι ένα υπέροχο σύγχρονο παραμύθι που μιλά για τη χαρά της προσφοράς. Μια γενναιόδωρη παπλωματού με μαγικά λες δάχτυλα φτιάχνει τα πιο όμορφα παπλώματα του κόσμου και τα χαρίζει στους φτωχούς. Ένας άπληστος βασιλιάς που μέσα στο παλάτι του έχει μαζεμένους όλους του θησαυρούς του κόσμου ψάχνει να βρει εκείνο που θα του χαρίσει έστω και ένα χαμόγελο. Μετά από την άρνηση της παπλωματούς να χαρίσει ένα από τα υπέροχα παπλώματά της στο βασιλιά, εκείνος τελικά  θα μάθει τί σημαίνει να προσφέρεις χωρίς όρια αλλά και την τέχνη της ευτυχίας!
Επεξεργαστήκαμε το παραμύθι, τον τόπο , τον χρόνο που διαδραματίζεται, τα πρόσωπα που παίρνουν μέρος, την αρχή τις φάσεις και το τέλος του παραμυθιού, τα μαγικά του στοιχεία, δραματοποιήσαμε σκηνές του, το αφηγηθήκαμε,  το εικονογραφήσαμε..
Διαλέξαμε το ρόλο της παπλωματους και μιλήσαμε για αυτά που θα θέλαμε κι εμείς να προσφέρουμε...
Ο βασιλιάς και η παπλωματου....

η παπλωματου και τα παπλώματά της...

Φτιάξαμε κι εμείς το δικό μας πάπλωμα για το βασιλιά βάζοντας τα ωραιότερα χρώματα και σχέδια στις ζωγραφιές μας...
Το δικό μας πάπλωμα.....

και με χαρτοπλεκτική φτιάξαμε τα δικά μας μοτίβα
Μοτίβα και χαρτοπλεκτική.....