Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

''Ελάτε να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά"

Με πολλή χαρά δεχθήκαμε σήμερα στο νηπιαγωγείο μας την επίσκεψη της κ, Αγγελικής μητέρα μαθητή μας,της κ. Χρυσάνθης και της κ. Γιάννας  από τον Φορέα Διαχείρησης Λίμνης Κερκίνης για να μας μιλήσουν για τα μεταναστευτικά πουλιά που έρχονται και φεύγουν από τη Λίμνη Κερκίνη αλλά και να μας βοηθήσουν να φτιάξουμε ταίστρες για όλα τα πουλάκια που θα μείνουν το χειμώνα στην περιοχή μας έτσι ώστε να τα φροντίσουμε να έχουν τροφή για να μπορέσουν να επιβιώσουν!!!

μας έφεραν αφίσες όπου παρατηρήσαμε τα πουλιά που υπάρχουν στη λίμνη Κερκίνη αλλά και άλλα ζώα που ζουν εκει όπως τα βουβάλια.....
και μας έδειξαν τη διαδικασία για να μπορέσουμε να φτιαξουμε ταίστρες με άδεια χάρτινα κουτια από γάλα. Πρώτα πρώτα ζωγραφίσαμε σε χρωματιστά χαρτιά τις καλύτερες ιδέες μας....





















μετά τις κολλήσαμε στα χάρτινα κουτιά και οι κυρίες μας έκοψαν τις πορτούλες....


























βάλαμε μέσα πετραδάκια για να μην ειναι πολύ ελαφριά , ξυλάκι από σουβλάκι για να στέκεται το πουλάκι, σπάγκο για να τα κρεμάσουμε και έτοιμες οι ταΐστρες μας!!





























θα τις πάρουμε σπίτι μας και θα φροντίζουμε να είναι πάντα γεμάτες με ψιχουλάκια και σποράκια!!
και κάποια θα κρεμάσουμε στην ελιά της αυλής μας.....






















Ευχαριστούμε πολύ τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης για αυτή την όμορφη πρωτοβουλία, την κ Αγγελική για όλες αυτές τις πληροφορίες που μας έδωσε και μας ευαισθητοποίησε και την κ Χρυσάνθη και κ Γιάννα για την πολύτιμη βοήθεια τους στην κατασκευή τους! ανανεώνουμε το ραντεβού μας την άνοιξη για να κατασκευάσουμε και φωλιές για τα πουλιά!!