Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Πολυτεχνείο και εκλογές!!

 Το 1973 οι φοιτητές ξεσηκώθηκαν, εναντιώθηκαν και διεκδίκησαν το αιώνιο δικαίωμα στην ελευθερία. Με την πράξη τους αυτή υπενθύμισαν στους Έλληνες να διεκδικούν και να ελπίζουν. Το αίτημά τους για ''Ψωμί-Παιδεία- Ελευθερία'' δίκαιο και διαχρονικό.


Τα παιδιά μας επηρεασμένα από τα γεγονότα προσπάθησαν να αναπαραστήσουν τον αγώνα των φοιτητών

Μέσα από ένα βιβλίο με τίτλο "Το δάσος" τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την έννοια των εκλογών και  το πόσο δίκαιο είναι οι αποφάσεις να εκφράζουν την άποψη των περισσοτέρων.

Έτσι κι εμείς κάναμε τις δικές μας εκλογές στην τάξη! Επειδή είναι πολύ ωραία μέρα η Παρασκευή θέλαμε να παίξουμε παιχνίδια στην αυλή μας ! Όμως η απόφαση δύσκολη! Ποιο παιχνίδι να παίξουμε; Τα παιδιά πρότειναν πολλά παιχνίδια! Παιχνίδια με τουβλάκια,  με στεφάνια, τρέξιμο και κυνηγητό,  αλλά τα πιο δημοφιλή παιχνίδια μέσα από τις προτάσεις των παιδιών είδαμε ότι ήταν ''Ο λύκος και το αρνί'' και παιχνίδια με το ''χρωματιστό μας αλεξίπτωτο''. Έτσι το δίδυμο αυτό τέθηκε σε ψηφοφορία ! Και οι εκλογές άρχισαν!

Τα παιδιά περνούσαν μπροστά από την επιτροπή

έδειχναν την καρτέλα με το όνομά τους και έπαιρναν 2 εικόνες που έδειχναν τα 2 αυτά παιχνίδια! 

έμπαιναν στο παραβάν και διάλεγαν το παιχνίδι που ήθελαν να παίξουν...

μετά έβγαιναν και έριχναν την ψήφο τους στην αυτοσχέδια κάλπη...


Μόλις ψήφισαν όλα τα παιδιά άρχισε η καταμέτρηση των ψήφων...


και τα αποτελέσματα...

και σε φύλλο εργασίας τα παιδιά αντέγραψαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας...και ώρα να απολαύσουμε το παιχνίδι στην αυλή!