Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

6η Μαρτίου - Πανελλήνια σχολική ημέρα κατά της βίας στο σχολείο

 Με αφορμή την 6η Μαρτίου - Πανελλήνια σχολική ημέρα κατά της βίας στο σχολείο ακούσαμε μαζί με τα παιδιά το μουσικό παραμύθι "Γύρω γύρω μήλα στη μέση πορτοκάλι"

Η όλη δράση εξελίσσεται μέσα σε μια φρουτιέρα, όπου συνυπάρχουν αρκετά μήλα κι ένα πορτοκάλι. Τα μήλα ασκώντας λεκτική βία στο πορτοκάλι, το κοροϊδεύουν για τη διαφορετικότητά του και το εξαναγκάζουν να απομονωθεί. Ώσπου εμφανίζεται ένα μήλο που απλώνει το χέρι της φιλίας στο πορτοκάλι θυμίζοντάς του την διατροφική του αξία.


Τα παιδιά απεικόνισαν στις ζωγραφιές τους την ιστορία ...









δραματοποίησαν την ιστορία φέρνοντας τον εαυτό τους πότε στη θέση του μήλου και πότε του πορτοκαλιού, εξέφρασαν τα συναισθήματά τους , προσπάθησαν να δώσουν λύσεις και συμβουλές στο πορτοκάλι για το τι θα έπρεπε να κάνει.
Παρακολούθησαν τα παρακάτω βίντεο και τα συζητήσαμε...




και συμφωνήσαμε όλοι ότι θα πρέπει να υψώνουμε το ανάστημα μας και τον τόνο της φωνής μας, να μη φοβόμαστε και να μιλάμε στους μεγαλύτερους μας για ότι μας ενοχλεί! 
Στις ζωγραφιές μας αποτυπώσαμε διαλόγους διαφορετικούς ανάμεσα στο πορτοκάλι και το μήλο...








προσπαθήσαμε να φτιάξουμε δικές μας ομάδες από αντικείμενα που έχουν κοινά χαρακτηριστικά και δίπλα τους κάποιο άλλο αντικείμενο με διαφορετικά χαρακτηριστικά....







και παίξαμε στην αυλή παιχνίδια συνεργασίας...