Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Ενας περίπατος στη γειτονιά μας!

Η γειτονιά μας ένα τόπος όπου καθημερινά ζούμε και κινούμαστε σ αυτόν ήρθε η ώρα να τον παρατηρήσουμε και να τον γνωρίσουμε καλύτερα!
Σε μια πρώτη συζήτηση με τα παιδιά του νηπιαγωγείου καταγράψαμε ποια πράγματα μπορούμε να θα δούμε στη γειτονιά μας αν κάνουμε έναν περίπατο σ αυτή. Αυτοκίνητα, λεωφορεία , σπίτια, πινακίδες, αεροπλάνα, σκύλους, θάλασσα, ίσως και σκιουράκια; Ευκαιρία να δούμε αν πραγματικά υπάρχουν αυτά που φανταζόμαστε!!
Παρατηρούμε πρώτα την πινακίδα της οδού που  είναι έξω από την αυλόπορτα του Νηπιαγωγείου. Βρισκόμαστε στη οδό Θερμοπυλών...
 Και ξεκινάμε....



Μετά από μια μεγάλη βόλτα στους δρόμους της γειτονιά μας παρατηρήσαμε ότι υπάρχουν γύρω μας πάρα πολλά πράγματα . Τσεκάραμε αυτά που φανταζόμασταν ότι υπήρχαν και συμπληρώσαμε και με πάρα πολλά άλλα. Είδαμε μαγαζιά,κρεοπωλείο μανάβικο, πολυκατοικίες αλλά και χαμηλά σπίτια, αυτοκίνητα αλλά και λεωφορεία και ταξί, εκκλησία αλλά πάρκο, έναν παιδικό σταθμό αλλά και ένα ζαχαροπλαστείο!
.


Σε φύλλο εργασίας διαγράψαμε αυτά που δεν παρατηρήσαμε...
Ζωγραφίσαμε ότι μας έκανε εντύπωση...



Όταν επιστρέψαμε μέσα από τους χάρτες της Google στον υπολογιστή βρήκαμε το νηπιαγωγείο μας
και ακολουθήσαμε την ίδια διαδρομή που ακολουθήσαμε και πεζοί...
Μας ενθουσίασε ότι όλα αυτά που είδαμε περπατώντας τα είδαμε και στην οθόνη του υπολογιστή! και το ταξίδι στη γειτονιά μας θα συνεχιστεί.....