Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Αντίο Φθινόπωρο!

Αποχαιρετούμε σε λίγο το φθινόπωρο και παρατηρούμε ότι όλο και περισσότερα φύλλα να πέφτουν και αναρωτηθήκαμε τι να γίνονται άραγε όλα αυτά τα φύλλα αφού πέσουν από τα δέντρα; Κάναμε διάφορες υποθέσεις, διαβάσαμε το παραμύθι " ΕΝΑ ΚΙΤΡΙΝΟ ΦΥΛΛΟ"  και πήραμε την απάντηση ότι γίνονται χώμα.

Συμπτωματικά τις προηγούμενες μέρες η γιαγιά του Δημήτρη είχε την καλοσύνη να μας χαρίσει  μια δικιά της κατασκευή με ένα ωραίο κίτρινο φύλλο για να διακοσμήσουμε την τάξη μας και την ευχαριστούμε πολύ γι αυτό! 

Αμέσως μας ήρθε η ιδέα να αξιοποιήσουμε αυτήν την κατασκευή και να την συνδέσουμε  με την παραπάνω ιστορία του κίτρινου φύλλου, να την συνεχίσουμε και φτιάξαμε μια δική μας ιστορία με τίτλο "ΈΝΑ ΚΙΤΡΙΝΟ ΦΥΛΛΟ ΠΕΦΤΕΙ" όπου το δικό μας φυλλαράκι μόλις έπεσε από τα κλαδιά ενός δέντρου, το πήρε ο αέρας και...... ακούστε τη συνέχεια στο παρακάτω βίντεο...


Η ιστορία μας εικονογραφήθηκε από τα παιδιά κι έγινε βιβλίο το οποίο τοποθετήθηκε στην βιβλιοθήκη της τάξης μας και τις επόμενες μέρες μπορούν να το δανείζονται για να το διαβάσουν με τους γονείς τους στο σπίτι.