Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Γιορτή της μητέρας!

Η 2η Κυριακή του Μαΐου είναι αφιερωμένη σε ένα πολύ ξεχωριστό πρόσωπο για τον καθέναν από  μας! στη μαμά! Είναι η γιορτή της μητέρας!Φυσικά τη μαμά μας την αγαπάμε κάθε μέρα του χρόνου, αλλά αυτή η γιορτή μας δίνει την ευκαιρία να της πούμε και να της δείξουμε για μια ακόμα φορά πόσο την αγαπάμε.
Για τις μητέρες έχουν γραφτεί πάρα πολλά ποιήματα και τραγούδια. Ένα από αυτά είναι και το παρακάτω.....

Διαβάστε το ποίημα μαζί με τη μαμά σας...
Σκεφτείτε ποιοι έμαθαν για τη γιορτή της μαμάς;
Ο ήλιος τι έκανε από τη χαρά του για αυτή τη γιορτή;
Η θάλασσα πως έδειξε τη χαρά της;
Τα πουλιά τραγούδησαν για τις μανούλες;
Τα λουλούδια με ποιο τρόπο έδειξαν την αγάπη τους;
Άραγε ποιος άλλος έμαθε για αυτή τη μεγάλη γιορτή και πως έδειξε την αγάπη του;
Μήπως το έμαθαν τα ζώα, τα δέντρα......
Συνεχίστε το ποίημα βάζοντας  και όλους αυτούς που νομίζετε οτι έμαθαν για τη γιορτή της μητέρας και έδειξαν την αγάπη τους με το δικό τους τρόπο!

Ας ακούσουμε και ένα νανούρισμα από μαμάδες για τα μωρά τους.....Όμως μανούλα δεν έχουμε μόνο εμείς οι άνθρωποι, αλλά και όλα τα πλάσματα της φύσης...Τα ζωάκια, τα πουλιά, τα ψάρια...
Αν θέλετε να ακούσετε κι ένα παραμύθι.....για ένα μικρό αλεπουδάκι και τη μανούλα του δείτε το παρακάτω βίντεο.....Σας άρεσε; Ελπίζουμε πως ναι!  Για πάμε τώρα να σκεφτούμε ...γιατί ήταν λυπημένο το μικρό αλεπουδάκι; τι το προβλημάτιζε; τι του απαντούσε κάθε φορά η μαμά του για να το καθησυχάσει; τι σας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση;
Παιδιά ώρα για δράση!! πάρτε χρώματα και ζωγραφίστε ότι θέλετε από τις δικές σας στιγμές με τη δική σας τη μανούλα.  Μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες για να σχεδιάσετε τον εαυτό σας με τη μαμά σας!

Αν θέλετε να τη φωτογραφίσετε και να μας τη στείλετε! κι εμείς θα σας ετοιμάσουμε μια έκπληξη !!
Κι ένα παιχνίδι.......
Μπορείτε να βρείτε τις λεπτομέρειες από πίνακες ζωγραφικής με θέμα τη μητέρα
ΕΔΩ