Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Κουίζ!

Μένουμε σπίτι ακόμη και παρ΄/ολο που ο καιρός είναι πολύ καλός και βγαίνουμε έξω για να παίξουμε σας έχουμε παιχνίδια για τις ώρες της ξεκούρασης μετά από το παιχνίδι! Ας ακονίσουμε το λοιπόν το μυαλό μας!!
Θα παίξουμε με αινίγματα! Όχι πολύ δύσκολα! Εμείς θα σας περιγράψουμε αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι σας και εσείς θα ψάξετε  τα βρείτε! Φωτογραφίστε ή στείλτε μας τις απαντήσεις με όποιο τρόπο θέλετε!!
Ξεκινάμε;
1.Είναι κάτι που φτιάχνεται από αλεύρι. Μπορείς να φτιάξεις σάντουιτς με αυτό άλλα και να βάλεις πάνω του μέλι ή μαρμελάδα και να το φας! 
2. Είναι ένα λαχανικό που είναι καφέ από έξω και άσπρο κίτρινο από μέσα. Μεγαλώνει μέσα στη γη. Δεν τρώγεται ωμό αλλά αρέσει σε μικρούς και μεγάλους να το τρώνε τηγανητό.
3 Είναι κάτι μου μέσα από αυτό μαθαίνουμε . Έχει πολλές ή λίγες σελίδες και μπορούμε να το ανοίξουμε και να το διαβάσουμε.
4. Είναι κάτι που είναι κοφτερό, έχει 2 τρύπες να βάλουμε τα δάχτυλά μας μέσα, κόβουμε πράγματα με αυτό και είναι πολύ επικίνδυνο αν δε το χρησιμοποιήσουμε σωστά.
5. Είναι κάτι που το πιάνουμε στα χέρια μας, μπορούμε να καλέσουμε ανθρώπους με αυτό, κουδουνίζει και μπορούμε να μιλήσουμε και να ακούσουμε με αυτό.
6. Είναι κάτι που είναι μαλακό, βρίσκεται πάνω στο κρεββάτι και βάζουμε το κεφάλι μας πάνω του.
7. Είναι κάτι που είναι ζευγάρι, το χρησιμοποιούμε μέσα στο σπίτι και το βγάζουμε από τα πόδια μας όταν ανεβαίνουμε στο κρεβάτι.
8. Έχει δόντια, είναι μεταλλικό, το χρησιμοποιούμε για να φάμε. Τσιμπάμε το φαγητό μας με αυτό.
9. Είναι άσπρο, μπορούμε να το πιούμε, έρχεται από την αγελάδα.
Τα βρήκατε; 
Στις επόμενες μέρες θα λάβετε όλοι στα προσωπικά σας email μια εικόνα  όπου θα πρέπει να την περιγράψετε με απλά λόγια χωρίς όμως να αναφέρετε στη διάρκεια της περιγραφής την ονομασία του αντικειμένου. Όποιοι ακούσουν την περιγραφή σας θα πρέπει να καταλάβουν ποιο αντικείμενο περιγράφετε!
Επίσης έχουμε βρει μια φωτογραφία στο διαδίκτυο και πολύ μας  άρεσε να σας την παρουσιάσουμε σαν παιχνίδι!
Θέλουμε λοιπόν να διαβάσετε προσεκτικά τις περιγραφές των μαθητών της τάξης της φωτογραφίας  και να βρείτε για ποιόν μαθητή πρόκειται!!
Δύσκολο: Δε νομίζουμε!! Μπορείτε να βάλετε στο παιχνίδι και τα μεγαλύτερα αδέρφια και όποιον άλλον βρίσκεται στο σπίτι σας και θέλει να παίξει!