Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Τι κάνουν τα ζώα το χειμώνα;

 Αναρωτηθήκαμε πως περνάνε τα ζώα τον χειμώνα, τι κάνουν, αν έχουν φαγητό , αν κρυώνουν. Άλλα κοιμούνται, πέφτουν σε χειμερία νάρκη, άλλα κρύβονται στις φωλιές τους και τρώνε τις τροφές που έχουν μαζέψει από πριν, άλλα ζώα προσαρμόζονται στο περιβάλλον και αντέχουν  και άλλα μεταναστεύουν.


Ακούσαμε την ιστορία του τζίτζικα και του μυρμηγκιού που φρόντιζε να μαζεύει και να αποθηκεύει την τροφή του για τις δύσκολες μέρες του χειμώνα...


Γίναμε κι εμείς τζιτζίκια και παίξαμε διάφορα μουσικά όργανα ακούγοντας τον ήχο του κάθε οργάνου και γίναμε επίσης εργατικά μυρμήγκια που κουβαλήσαμε πράγματα ψάχνοντας σε όλο το σπίτι.

Τέλος βοηθήσαμε το τζιτζίκι να βρει τη φωλιά του μυρμηγκιού αφού πρώτα περάσει από το δρόμο με τις 10 πέτρες!! 

μπορείτε να το κάνετε και εδω....
Ο μύθος αυτός μας έδωσε αφορμή μέσα από τις έννοιες του εργατικού μυρμηγκιού και του τεμπέλη τζιτζικιού να μιλήσουμε για τα αντίθετα. Βρήκαμε πολλές αντίθετες λέξεις και είδαμε ακόμη πιο πολλές μέσα από μια παρουσίαση εικόνων.
Τα παιδιά διάλεξαν ζευγάρια αντίθετων λέξεων , τα ζωγράφισαν και προσπάθησαν να φτιάξουν προτάσεις με αυτές...και ένα παιχνίδι όπου μπορείτε να βρείτε τα ζευγάρια των αντίθετων λέξεων//