Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Τρελό καρναβάλι!

 Με μια αποκριάτικη μάσκα γίναμε.......


Με αποκριάτικες λέξεις φτιάξαμε μια ιστορία....

Τα παιδιά βρήκαν πολλές αποκριάτικες λέξεις και με αυτές έφτιαξαν μια αποκριάτικη ιστορία: (Τσικνοπέμπτη, Απόκριες, στολές, μπαλόνια, μάσκες, αποκριάτικα καπέλα, Γαϊτανάκι, κλόουν, Καθαρά Δευτέρα, χαρταετός, τσίρκο, πάρτι, σερπαντίνες, κομφετί πυροτεχνήματα, χοροί)

 

Ο ΚΛΟΟΥΝ ΠΙΚΟ-ΠΙΚΟ

Μια φορά ήταν ένας κλόουν που δούλευε σε ένα τσίρκο που έκανε πολλά αστεία για να γελάνε οι άνθρωποι. Είχε μια κόκκινη μύτη, ένα αστείο καπέλο, είχε πολύχρωμα σγουρά μαλλιά, ένα ριγέ παντελόνι, μεγάλα κόκκινα παπούτσια και βαμμένο άσπρο πρόσωπο. Το όνομά του ήταν Πίκο-Πίκο!

Μια φορά που ήταν Τσικνοπέμπτη τον κάλεσαν τα παιδιά στο 5ο Νηπιαγωγείο Σερρών για να διασκεδάσουν στο αποκριάτικο πάρτι.

Τα παιδιά στόλισαν την τάξη τους με μπαλόνια, σερπαντίνες και λίγα κομφετί, έβαλαν την αποκριάτικη στολή τους και περίμεναν τον κλόουν. Τα κορίτσια μεταμφιέστηκαν σε Ραπουνζέλ, Μπάρμπι, Χιονάτη, Έλισα, πριγκίπισσα Μονόκερος  και τα αγόρια σε καρχαρίες,Σπάιντερμαν, αρκουδάκι Πάντα, Χάλκ, Άιρονμαν, Πάουερ Ρέιντζερ, Μπάτμαν, Σταργουόρς, Κάπτεν- Αμέρικα και Νίντζα.

Ετοίμασαν την μουσική και περίμεναν τον Πίκο- Πίκο. Σε λίγο ήρθε ο κλόουν κι έφερε μαζί του μπάλες, στεφάνια, φωτόσπαθα, τραμπολίνο και μια  σφυρίχτρα.

Σφύριξε μια φορά με την σφυρίχτρα του, έβαλε μουσική και κάλεσε τα παιδιά να χορέψουν. Χόρεψαν πολλούς χορούς, μακαρένα, σοκολάτα, αραμ σαμ σαμ, μήλο μου κόκκινο, το πιπέρι, και γαϊτανάκι.  Μετά έπαιξαν πολλά παιχνίδια, τις μουσικές καρέκλες, μουσικά στεφάνια, το καυτό καπέλο και την καυτή μπάλα και με πολλά μπαλόνια που έσπαγαν και ακούστηκε ένα μεγάλο ΜΠΑΜ!

Στο τέλος έβγαλε κάτι από τις μεγάλες του τσέπες ! Ένα κουβάρι με σπάγκο, χρωματιστό χαρτί και μερικά καλάμια. Με αυτά τους έφτιαξε ένα μεγάλο χαρταετό για να τον πετάξουν όλοι μαζί την Καθαρά Δευτέρα και να πάει ψηλά μεριά τα σύννεφα! Τα παιδιά ζωγράφισαν πάνω στο χαρταετό, έκοψαν και χρωματιστά  φιογκάκια για να βάλουν στην ουρά του, έγραψαν πάνω του 5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ κι έγινε ο πιο ωραίος χαρταετός που είχαν δει.

Στο τέλος ευχαρίστησαν τον Πίκο –Πίκο γιατί πέρασαν πολύ ωραία μαζί του κι εκείνος τους χαιρέτησε βγάζοντας το καπέλο του, και από μέσα πετάχτηκε κι ένα κουνέλι, έκανε μια υπόκλιση κι έφυγε!


Φτιάξαμε κι ένα αποκριάτικο memory...




και δημιουργήσαμε την ακροστιχίδα της ΑΠΟΚΡΙΑΣ! Κάθε γράμμα της λέξης ΑΠΟΚΡΙΑ το πήραμε από αποκριάτικους μασκαράδες!!



Μετρήσαμε αποκριάτικους μασκαράδες και γράψαμε τους αριθμούς που λείπουν...