Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Εργαστήριο δεξιοτήτων" Η οιγένεια δεν εχει αριθμητική ,είναι απλώς μοναδική! Μέρος 3ο!

 Σε συνέχεια επeξεργασίας της ιστορίας μας  "Η μονα-δική μου οικογένεια" της Ιωάννας Μανάφη ασχοληθήκαμε με την οικογένεια του καγκουρό. Προβάλλαμε ένα σχετικό βίντεο με τίτλο "Καγκουρό " από τη συλλογή εκπαιδευτικών ντοκιμαντέρ της Disney «Ο μαγικός κόσμος των ζώων»

Ακολούθησε συζήτηση με τα νήπια  για τη δομή της οικογένειας του καγκουρό και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Η συζήτηση μας οδήγησε να γνωρίσουμε τον τύπο της μονογονεϊκής οικογένειας.

Σαν μέλη μονογονεϊκής  οικογένειας κάναμε ¨οικογενειακό συμβούλιο" και προσπαθήσαμε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις στο πρόβλημα που απασχολεί την οικογένεια μας...



Ζωγραφίσαμε το καγκουρό βήμα βήμα  ακολουθώντας οδηγίες και περιγράψαμε τα συναισθήματα του μεσα στην οικογένειά του!











Η γνωριμία μας με τους διαφορετικούς τύπους οικογενειών μας φέρνει μπροστά στην οικογένεια των χελιδονιών που στη ζεστή φωλιά τους μεγαλώνουν κι έναν μικρό κούκο. Διαβάζοντας κάποιες πληροφορίες για τον κούκο μαθαίνουμε ότι ο κούκος είναι ένα πουλί στο μέγεθος του περιστεριού, με γκρίζα πλάτη και λευκή κοιλιά με σκουρόχρωμες ραβδώσεις. Το θηλυκό γεννά αυγά που μοιάζουν με τα αυγά άλλων πουλιών γιατί δεν χτίζει δική του φωλιά αλλά τοποθετεί ένα αυγό κάθε φορά σε διαφορετική φωλιά με σκοπό το «υιοθετήσουν». Οι «θετοί γονείς» δεν το καταλαβαίνουν, και έτσι ταΐζουν τον νεοσσό νομίζοντας πως είναι δικός τους ακόμα κι αν τους ξεπερνάει σε μέγεθος. 
Μετά από συζήτηση με τα νήπια καταλήξαμε στον ορισμό της θετής οικογένειας.
Διαβάσαμε το παραμύθι η "Η Κοκό"..

και ζωγραφίσαμε ότι μας έκανε εντύπωση από την ιστορία μας...