Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Εργαστήριο δεξιοτήτων :«Η οικογένεια δεν έχει αριθμητική, είναι απλώς μοναδική!» Ένα πρόγραμμα για την οικογενειακή πολυμορφία

 Έφτασε ο Νοέμβριος και είναι ευκαιρία μέσα από το εργαστήριο δεξιοτήτων με τίτλο "Η οικογένεια δεν εχει αριθμητική ...είναι μία και μοναδική" οι μαθητές μας να «ξανασυστηθούν» με κριτήριο το οικογενειακό τους πλαίσιο. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα θέλουμε να προκληθεί το ενδιαφέρον των μαθητών σχετικά με τη διαφορετική δομή άλλων οικογενειών εκτός από τη δική τους, να εντοπίσουν ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των οικογενειών των συμμαθητών τους, να εκφράσουν αντιλήψεις, συναισθήματα, ιδέες για την έννοια της «οικογένειας και να έρθουν σ επαφή με όψεις της οικογενειακής πολυμορφίας μέσω παραμυθιού.

Οι μαθητές μας λοιπόν ζωγράφισαν τις οικογένειες τους και τα μέλη κάθε οικογένειας....








μέτρησαν τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας και μπήκαν στην ανάλογη ομάδα...



Ακούσαμε το ψηφιακό παραμύθι "Η μονα-δική μου οικογένεια» της Ιωάννας Μανάφη, το οποίο μιλά για την οικογένεια και τις αξίες της, ανεξάρτητα από τον τύπο και τη δομή της. 

Το ψηφιακό παραμύθι μπορειτε να το ακουσετε  ΕΔΩ

Συζητήσαμε για το ποια είναι τα καλύτερα υλικά για να χτίσει κανείς το σπίτι για τη μοναδική οικογένειά του. Καταλήξαμε στο ότι τα πιο πολύτιμα «λιθαράκια» για ένα γερό και ευτυχισμένο σπιτικό δεν είναι τα γερά τούβλα, οι μεγάλες πέτρες και τα δυνατά σίδερα, αλλά η συνεργασία, η ζεστασιά, η αποδοχή, η δύναμη, η στοργή, η αγάπη, οι αγκαλιά, τα φιλιά, η χαρά, η προσοχή, η φροντίδα. Έτσι λοιπόν με αυτά τα τουβλάκια λέξεις έφτιαξαν το σπίτι της δικής τους μοναδικής οικογένειας!