Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Παιδική HELMEPA και η θάλασσα είναι ζωή!

Μετα από την ενασχόληση μας με τους πλανήτες είδαμε ότι ο μοναδικός πλανήτης που έχει ζωή είναι η γη μας και αποφασίσαμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα. Μέσα από βιντεάκια γνωρίσαμε από τι αποτελείται η γη και ποιοι οργανισμοί κατοικούν πάνω της.  Χωρίσαμε τους οργανισμούς ανάλογα με τον τόπο που ζουν.....

και παίξαμε ανάλογο παιχνίδι  σχετικά με τα θαλάσσια οικοσυστήματα στον υπολογιστή...
και μπορείτε να το παιξετε και σεις...ΕΔΩ
Το ενδιαφέρον μας στράφηκε στην αγαπημένη μας θάλασσα , στους οργανισμούς που ζουν σ αυτή αλλά και το πόσο κινδυνεύουν οι θαλάσσιοι οργανισμοί από τη ρύπανση. Ετσι λοιπόν γνώρισαν τις πηγές ρύπανσης των θαλασσών και συνειδητοποίησαν ότι οι θάλασσες κινδυνεύουν από την ανθρώπινη αδιαφορία. 




Τα παιδιά μεταμορφώθηκαν σε θαλάσσιους οργανισμούς και παιξαν το παιχνίδι. "Η ρύπανση απειλεί τους θαλάσσιους οργανισμούς" για να βιώσουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν.







Κι αφού μάθαμε τόσα πολλά πράγματα για τις θάλασσες και τη ρύπανση των θαλασσών αποφασίσαμε να πάρουμε μέρος στο διαγωνισμό ζωγραφικής που προκηρύσσει  η  Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA με θέμα «Μην ψαρώνεις! Μπορούμε να σώσουμε τις θάλασσες».

Ζωγραφίσαμε λοιπόν τις δικές μας αφίσες και γράψαμε τα δικά μας συνθήματα...