Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Εκλογές!

Με την ευκαιρία των Δημοτικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας ήρθαν σε επαφή με τη διαδικασία των εκλογών. Αφού μιλήσαμε για το τι είναι οι εκλογές, οι κάλπες, ο δήμαρχος, οι υποψήφιοι και είδαμε τις ανάλογες εικόνες, το επόμενο βήμα μας ήταν να κάνουμε κι εμείς τις δικές μας εκλογές!
Υποψήφιοι......οι μύθοι του Αισώπου! Ψηφοφόροι..........τα νήπια ! Θυμηθήκαμε όσους μύθους του Αισώπου έχουμε δει στο νηπιαγωγείο μας κατά τη διάρκεια της χρονιάς, τους ήρωές τους,τα διδάγματά τους!Ποιός μύθος είναι αυτός που μας άρεσε περισσότερο; Δύσκολη απόφαση μια και πολλοί είναι αυτοί που αγαπήσαμε!
Τα νήπια ψήφισαν, μέτρησαν τις προτιμήσεις και έβγαλαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας; Νικητής στο ένα τμήμα ο μύθος της Αλκυόνας και στο δεύτερο ο μύθος του Ερμή και του ξυλοκόπου!






Όμως οι μύθοι, όπως τους ξαναείδαμε όλους από την αρχή μας έδωσαν την ευκαιρία να ασχοληθούμε και με τις αντίθετες έννοιες.  Σε κάθε ιστορία μετά από συζήτηση βρήκαμε και ένα ζευγάρι αντιθέτων που ήταν χαρακτηριτικό της και στη συνέχεια ήταν πολύ εύκολο για τα παιδιά να μαντέψουν κάθε ζευγάρι αντίθετων λέξεων σε ποιο μύθο αντιστοιχεί!