Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Μυθοσαλάτα!!!!

Κλείνοντας το πρόγραμμα που τον τελευταίο καιρό επεξεργαζόμασταν στο νηπιαγωγείο μας με τίτλό "Αίσωπος .......ένας μεγάλος παραμυθάς" τα παιδιά εμπνευσμένα από τους μύθους που είχαμε γνωρίσει όλο αυτό το διάστημα, δημιούργησαν το δικό τους  με ήρωες τα ζωάκια του Αισώπου. Για το μύθο μας χρησιμοποιήσαμε τον χαρακτήρα της πεινασμένης αρκούδας, της μαμάς αλκυόνας, του δυνατού λιονταριού, των εργατικών μυρμηγκιών, του φοβιτσιάρη λαγού, των τραγουδιστών τζιτζικιών, όλοι ήρωες γνωστών και αγαπημένων μύθων του Αισώπου.Η μεγάλη φαντασία των παιδιών τα οδήγησε να πλάσουν με τέτοιο τρόπο τη δική τους ιστορία  που και ο Αίσωπος σίγουρα θα τη ζήλευε!!!!!!


Η ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΗ ΑΡΚΟΥΔΑ
Μια φορά κι έναν καιρό μια αρκούδα πολύ πεινασμένη γυρνούσε μέσα στο δάσος ψάχνοντας για να βρει τροφή. Εκεί που περπατούσε σήκωσε το κεφάλι της ψηλά κι είδε  μια αλκυόνα να κλωσά τα αυγά της μέσα στη φωλιά της.. Σκέφτηκε ότι τα αυγά της αλκυόνας  της θα ήταν ωραίος μεζές για να τα φάει και προσπάθησε να σκαρφαλώσει πάνω στο δέντρο!
-Τι πας να κάνεις αρκούδα μου; Είπε η αλκυόνα.
-Τα αυγά σου μου φαίνονται ωραίος μεζές και σκέφτομαι να τα φάω, απάντησε η αρκούδα.
-Τα αυγά μου; Μα αυτά σε λίγο καιρό θα βγάλουν πουλάκια, μικρά αλκυονάκια!
Τη σκηνή είδε ένα μεγάλο λιοντάρι που περνούσε από κει και είπε στην αρκούδα:
-Μήπως θα ήταν καλύτερα να αφήσεις τα μικρά αυτά αβγουλάκια και να πάμε να σου δείξω ένα μέρος που κολυμπούν μεγάλα και λαχταριστά ψάρια; Νομίζω ότι και τα ψάρια είναι ο  αγαπημένος σου μεζές!
Η αρκούδα σκέφτηκε ότι δεν θα χορτάσει με μικρά αβγουλάκια και ακολούθησε το λιοντάρι. Στο δρόμο που πήγαιναν πολλά μυρμηγκάκια περπατούσαν σε σειρά κουβαλώντας την τροφή τους για το χειμώνα.
-Ε! κάντε στην άκρη μικρά μυρμηγκάκια θα σας πατήσουμε ! Αφήστε μας να περάσουμε και μετά συνεχίζετε το δρόμο σας! Βιαζόμαστε πολύ! Θέλουμε να πάμε στο μεγάλο ποτάμι με τα λαχταριστά ψάρια και έχουμε χάσει το δρόμο!, είπαν η αρκούδα με το λιοντάρι.
-Ευτυχώς που δεν μας πατήσατε και μας προσέξατε! Εμείς θα σας δείξουμε το δρόμο για το ποτάμι για να σας ευχαριστήσουμε! Έχουμε πάει χιλιάδες φορές και τον ξέρουμε καλά! Ακολουθήστε μας! είπαν τα μυρμήγκια.
Έτσι λοιπόν όλοι μαζί προχωρούσαν, μπροστά τα μυρμήγκια, πίσω το λιοντάρι και παραπίσω η αρκούδα. Από το θόρυβο όμως που έκαναν όταν περπατούσαν , μια παρέα από λαγούς που έπαιζαν λίγο πιο πέρα , αμέσως μόλις τους άκουσαν έτρεξαν να κρυφτούν πίσω από τα χόρτα!
- Μη φοβάστε μικροί λαγοί! Δεν πρόκειται να σας πειράξουμε! Πάμε στο μεγάλο ποτάμι με τα λαχταριστά ψάρια για να φάει η αρκούδα! Θέλετε να έρθετε και σεις παρέα μας; είπαν η αρκούδα, το λιοντάρι και τα μυρμήγκια.
Τα μικρά φοβητσιάρικα λαγουδάκια βγήκαν από τις κρυψώνες τους και χωρίς δεύτερη κουβέντα ακολούθησαν την παρέα.
Σε λίγο έφτασαν στο μεγάλο ποτάμι που γύρω γύρω  μεγάλα δέντρα. Πάνω σ’ αυτά πολλοί τζίτζικες τραγουδιστές καθόταν και έπαιζαν το τραγούδι τους. Όμως οι τζίτζικες τόσο φοβήθηκαν από το λιοντάρι και την αρκούδα και από το θόρυβο που έκαναν που σταμάτησαν το τραγούδι τους απότομα.
-Γιατί σταματήσατε να τραγουδάτε; Τους είπε το λιοντάρι. Εμείς φέραμε την αρκούδα να φάει τα ψάρια του ποταμού και να αφήσει ήσυχη την αλκυόνα! Η αρκούδα δεν έχει σκοπό να πειράξει κανέναν από σας!
-Τότε και μεις μπορούμε όση ώρα θα τρώει τα ψάρια να της τραγουδάμε! Απάντησαν με μια φωνή τα τζιτζίκια. και συνέχισαν με πιο δυνατή φωνή το τραγούδι τους!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Είναι καλύτερα να κάνουμε φίλους και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον

Το μύθο των παιδιών μπορείτε να τον διαβάσετε και να τον ακούσετε στα παρακάτω βιντεάκια