Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ο κύκλος του ψωμιού!

Σήμερα στο Νηπιαγωγείο κάναμε ένα αλλιώτικο μάθημα- μουσικό! που ήταν μια ευχάριστη εμπειρία για τα παιδιά. Η κυρία Πόπη, η μαμά της Νικολίνας μας, που είναι δασκάλα μουσικής μας έπαιξε στο αρμόνιο και μας τραγούδησε το ποίημα του Χάρη Σακελλαρίου ''Ο κύκλος του ψωμιού''. Μας βοήθησε να το μάθουμε και να γνωρίσουμε μέσα απ' αυτό τη διαδικασία που χρειάζεται για να φτάσει το ψωμί στο τραπέζι μας.
Την ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που μας αφιέρωσε και για την προθυμία της να μας βοηθήσει σε ότι τη χρειαστούμε.
Στη συνέχεια μέσα από μια παρουσίαση εικόνων στον υπολογιστή, τα παιδιά μπόρεσαν να καταλάβουν καλύτερα τον κύκλο του ψωμιού, όπως τον άκουσαν στο τραγούδι.
             
Και να η ευκαιρία να δούμε από κοντά τα εργαλεία του γεωργού, το τρακτέρ, το αλέτρι και το φρεζάκι στο διπλανό οικόπεδο από το νηπιαγωγείο μας!

Μετά απ' όλα αυτά που άκουσαν και είδαν τα παιδιά, ζωγράφισαν όποια εικόνα τους έκανε εντύπωση από το τραγούδι. Τα έργα των παιδιών που βρίσκονται στο παρακάτω βίντεο τα συνοδεύει η κυρία Πόπη με το τραγούδι της   

Και τα τυρόψωμα δεν σταματούν να έρχονται στο νηπιαγωγείο μας! Ο Άρης και η γιαγιά του  έφτιαξαν  και έφεραν να δοκιμάσουμε τυρόψωμο για το δεκατιανό μας. Τους ευχαριστούμε πολύ που μας σκέφτηκαν!